Salaperäinen murha Turussa

21.9.1909 Kauppiaskatu 2 nurkalla löydettiin makaamassa verissään mies 00.30 tietämillä.  Hänellä oli rinnassaan yksi verinen puukonjälki sydämen kohdalla. Löydettäessä mies vielä hengitti, mutta kuoli heti pian sen jälkeen. Uhri tunnistettiin teurastaja J. M. Stoltiksi , joka on kotoisin Turusta ja syntynyt 1881. Murhaajasta ei ole mitään tietoa.”
Tällä hirmuisella uutisella alkaa Synkkiä tarinoita Turusta- Dark stories of Turku kierros. Kierros lähtee kirjaston kulmalta josta sitten jatketaan kävellen kamalan kaunista jokirantaa pitkin kohti Suurtoria ja matkalla selviää Turun pääkirjastossa kummittelevien kummitusten tarina sekä mitä tapahtui Tuomiokirkossa erään kuoroharjoituksen jälkeen. Matkan varrella voi ihastella Aurajoen kimallusta ja komeita siltoja,joista yhteen oli aikoinaan tarttunut jotain melko kummallista. Sitten onkin jo aika jättää taakse Aurajoen maisemat ja kiivetä ylös Vartiovuorella ja ihastella komeita maisemia Turun keskustan ylitse aina Raunistulaan asti, jossa ei tarinan mukaan kannata myydä hevosta. Nyt kun Vartiovuorella ollaan niin samalla voisi kuunnella tarinan suomen sisällissodan ajoilta ja miten mäen päällä oleva vesitorni liittyy tähän kaikkeen. Matka jatkuu alas Vartiovuorelta kohti Samppalinnan kukkulaa ja saa taas ihastella kaunista kaupunkia vähän niinkuin lintuperspektiivistä. Kun sieltä sitten laskeudumme, matkalla kuullaan tarina epäonnisesta kortti-illasta Vanhan Kallen talossa. Matka jatkuu kohti Turun kaupungin teatteria jossa uskokaa tai älkää kummitteli 1970 luvulla. Ja tämä kummitus olikin ihan merkkihenkilö. Nyt allaan taas mukavasti jokirannassa , jossa on vielä hetki aikaa kuulla tarinaa vuodelta 2007 Suomen pankin ryöstöstä. Ja näin on matkattu 4 kilometriä noin 2 tunnin aikana ja samalla on kuultu rikos- ja kummitustarinoita Turusta 1900-luvun alusta melkein tähän päivään. Hyppää mukaan jos uskallat.
Toni Enholm
Doer – Dark Stories of Turku
11741

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s